Şehit Kadir YILDIZ Dualarla Uğurlandı

Açıklama: İdlib Şehidi P.Uzm.Onb. Kadir Yıldız düzenlenen cenaze töreninin ardından Aksaray Şehitliğinde toprağa verildi.
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 05 Şubat 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2020, 02:46
Site: TAŞPINAR BELEDİYESİ
URL: http:/www.taspinar.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=426

Akçakent Köyünden Hemşehrimiz Şehit Kadir Yıldız’ın naaşı uçakla Nevşehir havaalanına oradan da karayolu ile Aksaray’a getirildi. Paşacık mahallesindeki baba evinde helallik alınmasının ardından Ulucami’ne götürülen Şehit Kadir Yıldız için ikindi namazına müteakip askeri tören düzenlendi.

Cenaze törenine Aksaray Valisi Ali Mantı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Belediye Başkanımız Metin Dağ, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komsiyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde Şehit Uzm.Onb.Kadir Yıldız’ın özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Müftüsü Cemallettin Bal Şehit Kadir Yıldız’ın cenaze namazını kıldırdı.

Şehit Kadir Yıldız’ın Türk Bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından cenaze arabasına taşındı. Tekbir ve dualar eşliğinde Aksaray Şehitliğine götürülen Şehit Kadir Yıldız burada dualarla toprağa verildi.

Aksaray Valisi Ali Mantı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ile birlikte Şehit Kadir Yıldız’ın tabutunun sarıldığı Türk Bayrağını şehidin babası Atay Yıldız’a takdim ederek başsağlığı diledi.