Vali Eşi Taşpınar Halı Dokuma Atölyesini Ziyaret Etti

Açıklama: Aksaray Valisi Sn. Ali Mantı’nın eşi Işıl Mantı Hanımefendi Taşpınar Kasabamızda halı dokuma atölyesini ziyaret ederek el emeği göz nuru ünlü Taşpınar Halısını gelecek kuşaklara aktarmak için gayret gösteren kadınlarla görüştü.
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 03 Aralık 2019
Geçerli Tarih: 24 Şubat 2020, 01:12
Site: TAŞPINAR BELEDİYESİ
URL: http:/www.taspinar.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=412

Aksaray’ın yıllarca gururla ürettiği Taşpınar halılarını yeniden canlandırmak adına gerek kasaba belediyesi gerekse Aksaray valiliği büyük çaba sarf etsede, eski ihtişamlı günlerini bir türlü yakalayamadığı biliniyor. Taşpınar kasabasındaki bu halı dokuma atölyesi Vali Ali Mantı’nın eşi Işıl Mantı Hanımefendi tarafından ziyaret edildi. Ziyarette el emeği göz nuru ünlü Taşpınar Halısını gelecek kuşaklara aktarmak için gayret gösteren kadınlarla görüşen Işıl Mantı, bölgenin bir değeri olarak bu sanatın ve halının yaşatılması için gerekli desteklerin verilmesi gerektiğini vurguladı.