Taşpınar Halısı Yaşatılması Gereken Bir Değer

Açıklama: Taşpınar halılarının dokunduğu atölyede incelemelerde bulunan Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ'in Eşi Yeşim PEKMEZ; Taşpınar halısının Aksaray’ın önemli kültürel değerleri arasında olduğunu belirterek; unutulmaya yüz tutan bu değerin yaşatılması için desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2017
Geçerli Tarih: 14 Ağustos 2018, 13:39
Site: TAŞPINAR BELEDİYESİ
URL: http:/www.taspinar.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=343

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Taşpınar Beldemizi ziyaret etti. Taşpınar halılarının dokunduğu atölyede incelemelerde bulunan Yeşim Pekmez; Taşpınar halısının Aksaray’ın önemli kültürel değerleri arasında olduğunu belirterek; unutulmaya yüz tutan bu değerin yaşatılması için desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yeşim Pekmez beraberinde Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Reyhan Karabağ ile yüzyıllardır beldenin önemli geçim kaynaklarından olan halı dokumacılığını şimdilerde aile bütçelerine katkı sağlamak ve önemli bir el sanatını gelecek kuşaklara aktarmak için çaba sarf eden bayanlarla görüştü.

Halı tezgâhında dokuma ve kesme yapan Yeşim Pekmez Belediye Başkanımız Cihan Yüksel ve halı dokuyan bayanlardan kök boya Taşpınar Halısının renk, model ve özellikleri hakkında bilgi aldı.

Kök boya iplerle el dokuması Taşpınar Halısının tüm Türkiye’de kendine özgü modelleri ile tanındığını belirten Yeşim Pekmez; bu önemli el sanatının yaşatılması için gayret gösteren bayanları tebrik etti.