Berat Kandilimiz Mübarek Olsun

Tarih 07 Nisan 2020, 09:49 Editör Taşpınar Belediyesi

Belediye Başkanımız Metin DAĞ Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan mesajında; Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Gecesinin tüm İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi.

Başkanımız Metin DAĞ mesajında; “Berat; zulmetten nura, esaretten hürriyete, günahtan sevaba yöneliş ve ulaşmanın adıdır. Bu kutlu gece Allah’ın kendisine kul olabilme şerefine ulaşan inananların beratına sebep olacak bir gecedir. 11 ayın sultanı Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan yüce Allah’a sığınarak günahlarından arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Hayatı daha yaşanabilir kılmak ve birbirimizin yükünü azaltmak için ailevi ve sosyal ilişkilerimizde sevgi, yardımlaşma, merhamet ve hoşgörüyü öne çıkaralım. Böyle feyizli ve bereketli gecelerde anne ve babamızın hayır dualarını alalım ve çevremizle insanî ilişkilerimizi daha da güçlendirelim.

Bu geceyi fırsat bilerek ülkemizi saran ve tehdit haline gelen salgın hastalıklardan kurtulmak için bol bol dua edelim. Bu mübarek geceyi toplum sağlığımız için camilerimizde idrak edemiyoruz ancak evlerimizde ibadetlerimizi yapabiliriz. Bu gecenin feyzinden faydalanabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan Berat Kandili’nin tüm İslam Aleminin ve Ülkemizin ve Taşpınar Beldemizin; sağlığına, birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Tüm hemşehrilerimin Berat Kandili mübarek olsun.”dedi.

Kandil Kutlama

• Bu kategoriye henüz haber eklenmedi.

FAHRETTİN TALAY
Ölüm Tarihi :28.3.2020