İstiklal Marşının Kabulünün 99.Yılı

Tarih 12 Mart 2020, 11:36 Editör Taşpınar Belediyesi

Belediye Başkanımız Metin DAĞ, 12 Mart 1921 İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı yayımladı.

Başkan Metin DAĞ, “İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı'nda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yoktan var olan, Cumhuriyetini kuran ulusumuzun ortak sesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sonsuza kadar bir kez daha İstiklal Marşı yazmayacağız. Çünkü biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyetten, istiklalden ve özgürlüğümüzden asla vazgeçmeyeceğiz. Demokratik ve bağımsız bir ülke olarak, coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız, milletimizin Milli Mücadele döneminde hissettiği duyguları, cephelerde yazılan destanı ifade eden bir eserdir. Bütün dünyaya, hür yaşayacağımızı gösteren o ruh ülkemizin teminatı ve geleceğidir.

Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşımızın kabulünün 99’ncu yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve özgürlük uğruna destanlara imza atan bütün kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum”  dedi.

İstanbul'un Fethinin 567.Senesi

İstanbul'un Fethinin 567.Senesi Belediye Başkanımız Metin DAĞ'ın İstanbul’un Fethi’nin 567. sene-i devriyesi nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Han ...

Başkan Metin DAĞ'ın 1 Mayıs mesajı

Başkan Metin DAĞ'ın 1 Mayıs mesajı Belediye Başkanımız Metin DAĞ, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı.

FAHRETTİN TALAY
Ölüm Tarihi :28.3.2020