Vali Eşi Taşpınar Halı Dokuma Atölyesini Ziyaret Etti

Tarih 03 Aralık 2019, 14:31 Editör Taşpınar Belediyesi

Aksaray Valisi Sn. Ali Mantı’nın eşi Işıl Mantı Hanımefendi Taşpınar Kasabamızda halı dokuma atölyesini ziyaret ederek el emeği göz nuru ünlü Taşpınar Halısını gelecek kuşaklara aktarmak için gayret gösteren kadınlarla görüştü.

Aksaray’ın yıllarca gururla ürettiği Taşpınar halılarını yeniden canlandırmak adına gerek kasaba belediyesi gerekse Aksaray valiliği büyük çaba sarf etsede, eski ihtişamlı günlerini bir türlü yakalayamadığı biliniyor. Taşpınar kasabasındaki bu halı dokuma atölyesi Vali Ali Mantı’nın eşi Işıl Mantı Hanımefendi tarafından ziyaret edildi. Ziyarette el emeği göz nuru ünlü Taşpınar Halısını gelecek kuşaklara aktarmak için gayret gösteren kadınlarla görüşen Işıl Mantı, bölgenin bir değeri olarak bu sanatın ve halının yaşatılması için gerekli desteklerin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Şehit Kadir YILDIZ Dualarla Uğurlandı

Şehit Kadir YILDIZ Dualarla Uğurlandı İdlib Şehidi P.Uzm.Onb. Kadir Yıldız düzenlenen cenaze töreninin ardından Aksaray Şehitliğinde toprağa verildi.

Taşpınar Nüfus Sayısı 2.826

Taşpınar Nüfus Sayısı 2.826 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle...

HAVANA YASAVBULAT
Ölüm Tarihi :13.1.2020