Vali Ali MANTI Halı Atölyesini Ziyaret Etti

Tarih 14 Temmuz 2019, 15:29 Editör Taşpınar Belediyesi

Aksaray Valisi Sayın Ali Mantı Taşpınar Beldemizi ziyaretinde tarihi Taşpınar Halılarının dokunduğu atölyeyi ziyaret etti.

Vali ile birlikte Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fuat Anık, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ve Askon İl Başkanı Hasan Dağ ziyaret kapsamında Beldemizde Tarihi Taşpınar Halılarının dokunduğu halı atölyesini ziyaret ederek halı dokuyan kadınlarla görüştüler.

Atölyedeki halı tezgâhlarında Taşpınar Halısı dokuyan kadınlarla görüşerek bilgi alan Vali Ali Mantı Aksaray’ın önemli bir markası olan Taşpınar Halısının gelecek nesillere aktarılması için ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti.

Kök boya yün iplerle kendine özgü model ve motifleri ile dokunan Taşpınar Halılarını inceleyen Vali Ali Mantı yöre halkının önemli bir geçim kaynağı olan ancak günümüzde rağbet görmeyen tarihi halıların mutlaka yaşatılması gerektiğini bu konuda herkesin üzerine görevler düştüğünü kaydetti.

Vali Ali Mantı Aksaray’ın önemli bir kültür mirası olan Taşpınar Halısını ilmek ilmek dokuyarak yaşatan kadınlara teşekkür etti.

Başkan Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Başkan Sokak Hayvanlarını Unutmadı Belediye Başkanımız Metin DAĞ soğuk havaların yaşandığı kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmadı.

Taşpınar'da Hizmet Belediyeciliği

Taşpınar'da Hizmet Belediyeciliği AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ahmet Zembilci, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy...

HAVANA YASAVBULAT
Ölüm Tarihi :13.1.2020