Dolu Yağışı Tarım Arazilerine Zarar Verdi

Tarih 18 Haziran 2019, 14:46 Editör Taşpınar Belediyesi

Aksaray'da etkili olan dolu yağışı Ekecik ve Hasandağı bölgesinde bulunan ekili tarım arazilerinde zarara neden oldu.

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da etkili olan yağmur ve dolu yağışı ekili tarım arazilerini vurdu. Dolu yağışı nedeniyle Ekecik bölgesindeki köylerde ve Hasandağı bölgesinde bulunan Taşpınar Beldemizde, Gözlükuyu Köyünde ve bölgedeki birçok hububat ekili tarım arazilerine zarar verdi.

Zarar gören tarım arazilerine inen Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Şube Müdürleri, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Abdi OKUR ve Veysel YILDIZ birlikte Köy Muhtarları ön tespit çalışması yaptı. İl Müdürü Bülent Saklav, bugünden itibaren afet olan tüm köylerde hasar tespit çalışmalarına başlanıp çiftçilerin zarar durumlarını bakanlığa ulaştıracaklarını söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, “yaşanan dolu afetinin bölgemize verdiği zarar yaklaşık 30 milyon liraya yaklaştığını, acil olarak çiftçilerimizin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası borçlarının faizsiz olarak en az 3 yıl ertelenmesini ve kamu kurum ve kuruluşlarından da çiftçilerimize nakdi yardım yapılması gerektiğini; afete ilişkin çalışmaların ve başvuruları yakından takip edileceğini” belirtti.

Ürünleri zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun.

Allah devletimize zeval vermesin inşallah.

Metin Dağ

Vali Ali MANTI Halı Atölyesini Ziyaret Etti

Vali Ali MANTI Halı Atölyesini Ziyaret Etti Aksaray Valisi Sayın Ali Mantı Taşpınar Beldemizi ziyaretinde tarihi Taşpınar Halılarının dokunduğu atölyeyi ziyare...

VALİ ALİ MANTI TAŞPINAR'DA

VALİ ALİ MANTI TAŞPINAR'DA Aksaray Valisi Sayın Ali Mantı Taşpınar Belediyesini ziyaret etti.

MUSA PAYLAN
Ölüm Tarihi :15.8.2019