Taşpınar'da Sürü Yönetimi Kursu Verildi.

Tarih 14 Ocak 2017, 00:48 Editör Taşpınar Belediyesi

Taşpınar Kasabasında Tarım İl Müdürlüğü, İşkur Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Kadın ve Erkeklere Sürü Yönetimi Eğitim kursu verildi.

​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, , Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolleri kapsamında Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İşkur Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Kadın ve Erkeklere yönelik Sürü Yönetimi Eğitim kursu tamamlandı.

Bu projede amaç; kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kullanabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırmak ve kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmektir.

Ayrıca bu kursa katılarak "Sürü Yönetimi Eğitim Kursu " belgesine sahip olan kursiyerler Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesinde değerlendirme aşamasında ek puanlar alma avantajı yakalayacak. İl Müdürlüğü Teknik Personelleri tarafından Taşpınar Kasabasında kadın ve erkek kursiyerlere verilen eğitim de arıcılık, süt sığırı yetiştiriciliği ve sürü yöneticiliği kurslarının yanı sıra Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Yetiştirme kursu verilmektedir.

Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yardımı

Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yardımı Taşpınar Belediyesi tarafından Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yardımı yapılacaktır

FESTİVAL PROGRAMI İPTAL EDİLMİŞTİR.

FESTİVAL PROGRAMI İPTAL EDİLMİŞTİR. Belediye Başkanlığımız tarafından bu yıl 7. kez düzenlenecek olan Taşpınar Kültür, Turizm ve Halı Festivali Şenlikl...

DURSUN ATİLA
Ölüm Tarihi :26.9.2017