Kutlu Doğum Haftası

Tarih 17 Nisan 2014, 12:04 Editör Taşpınar Belediyesi

Değerli Taşpınar halkının ve İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutlar, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim.”

Cihan YÜKSEL
Taşpınar Belediye Başkanı

KUTLU DOĞUM HAFTASI
“Kutlu Doğum haftası denildiğinde, Hz. Peygamberi (S.A.V.) anmak, daha da önemlisi onu anlamak, onun temsil ettiği aşkın değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir. Kur’an-ı Kerimin evrensel mesajı, Hz. Peygamberin (S.A.V.) örnek şahsiyeti ve ahlakı bu değerler bütününün temel öğeleridir. Hz. Peygamberi (S.A.V.) örnek almak demek tarihe gitmek ve gömülmek değil, O büyük şahsiyeti tanımak ve sevmek, onun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayatımıza yansıtmak, onun ahlakını ve çizgisini davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapabilmek demektir. Bir ölçüde tarihteki kutlama faaliyetlerinin canlandırılması, günümüzle Hz. Peygamber (S.A.V.) dönemi, Selçuklu, Osmanlı dönemleriyle bir köprü kurulması, geçmişle geleceğin bütünleştirilmesi şeklinde de anlatılabilecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bugün özellikle dinî ve kültürel hayatımızda meydana getirdiği canlılık ile ayrı bir önem arz etmektedir. Peygamber efendimiz bizler için Kur’anın adeta yaşayan bir örneğidir. Kur’an bizleri onu örnek almaya çağırır. Bizler onun sünneti etrafında toparlanıp bilinç ve kimlik kazandık. O hiç kimseyi ayıplamadı, kötülüğe karşılık vermedi ve nefsi için intikam almadı. Af ve hoşgörü sahibi idi. Etrafındakileri hiç incitmedi. Kendisinden talepte bulunanı geri çevirmedi. Onun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık vardır. O rahmet ve sevgi peygamberiydi. Yaratılanı Yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir.

Kutlu doğum haftasında Peygamber Efendimizin (S.A.V.) dünyayı teşriflerini anarken, onun üstün şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel mesajı anlamaya ve bütün bunları özünde barındırdığı dinamizmi içinde çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz. Bu vesileyle başta değerli hemşerilerimin ve İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutlar, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim.”

Cihan YÜKSEL
Taşpınar Belediye Başkanı

Dini Bayram Kutlama

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun Bayramınız en içten dileklerimle kutlarım.

Kandiliniz Mübarek Olsun

Kandiliniz Mübarek Olsun Belediye Başkanı Cihan YÜKSEL Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan, mesajında, Taşpınar ha...

MUAMMER AKSEL
Ölüm Tarihi :23.4.2018