MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Belediye Başkanımız Metin DAĞ, mübarek Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında; bu mübarek günlerin Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin tesisine, İslam aleminde akan kan ve gözyaşlarının sona ermesine vesile olmasını diledi.

Başkan Mesajında;

“Rahmet Peygamberi, Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAS) dünyayı teşriflerinin 1449. yılını idrak ediyoruz. Salat ve selam, gelişleri ile karanlıkların aydınlığa dönüştüğü Efendimizin üzerine olsun. Ne mutlu ki, onun ümmetiyiz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası temasını ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ olarak belirledi. Merhametin ve şefkatin timsali Peygamber Efendimiz, dünya hayatının süsü ve göz aydınlığı çocuklarımıza özel önem vermiş; yetimlerin başlarını okşamış, korunup kollanmaları gerektiğini öğütlemiştir. Bizlere düşen çocuklarımıza Peygamber Efendimizi iyi tanıtmak, onları Peygamber Efendimizin ahlakı ile ahlâklandırmak ve yetimleri her daim gözetmektir.

Bu duygularla, hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu gecenin başta pandemi olmak üzere tüm zorlukların, sıkıntıların, olumsuzlukların bitmesine, Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin tesis olunmasına, İslam aleminde akan kan ve gözyaşlarının sona ermesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”

Facebookta Paylaş