İSTİKLAL MARŞININ 100. YILI

Belediye Başkanı Metin DAĞ, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ve İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkanımız Mesajında;

“Bir milletin kahramanlık destanının mısralara döküldüğü, istiklal ve istikbal uğruna gösterdiği fedakârlıkların, çektiği cefaların nakşedildiği İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 100. yılının gururunu yaşıyoruz.

Ay yıldızlı al bayrak gökte dalgalansın, ezanlarımız gök kubbede sonsuza kadar yankılansın, vatanımıza namahrem eli değmesin diyen milletimize ilham kaynağı olan İstiklal Marşımız, bugün de gücümüze güç katmaya devam etmektedir. Gerek askeri, gerek ekonomik alanlar başta olmak üzere girdiğimiz her mücadelede aradığımız ilhamı yine İstiklal Marşımızın dizelerinde buluyoruz.

Milli şairimizin ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına iştirak ediyor; bu ülkeyi bizlere vatan kılan ecdadımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, duayla yâd ediyorum. Mekânları cennet olsun.”

Facebookta Paylaş